17 Dec. 2020 / Testimonials

Servei Marlex RPO: Testimonial Mecesa

#article

Servei Marlex RPO: Testimonial Mecesa

Marlex RPO “Recruitment Process Outsourcing” – és el servei especialitzat de Marlex Recruiting on posem a disposició del client un/a consultor/a del nostre equip per a treballar des de les seves instal·lacions.

Cada empresa és diferent, i convivint amb els nostres clients hem après a compartir somnis, projectes i il·lusions. Els seus objectius i necessitats passen a ser els nostres. Fusionem les mirades per a seleccionar els millors professionals.

Viure dia a dia amb el nostre client ens permet tenir una comunicació directe i efectiva i treballar de forma més àgil i precisa.

Quin ha estat el context en què va sorgir la relació amb Marlex?

Marlex ha tingut la flexibilitat per adaptar-se al nostre problema. El nostre problema inicial era que quan marxava una persona important dins de l’empresa tardàvem molts mesos a trobar el substitut perfecte, i això suposa un cost molt elevat per l’empresa que no ens podem permetre. La solució de Marlex va ser posar una consultora uns dies a la setmana a les nostres instal·lacions per estudiar les nostres necessitats i oferir una proposta adaptada i personalitzada. Vam començar fent cerca activa de talent de forma continuada per així tenir una gran base de dades de candidats potents que algun dia puguin formar part del nostre projecte. Em va aportar la pau que necessitava i alhora em va ajudar a prendre consciència de la importància no només de conèixer constantment a talent, sinó de fer una bona gestió dels recursos humans dins de l’empresa. Actualment, la consultora de Marlex, s’ha convertit en un gran suport en temes estratègics, posant les persones al centre.

En quina situació es trobava Mecesa abans de contactar amb Marlex? Quin era el seu pain principal?

 

No donàvem a la cerca continuada de talent la importància que té. Sense tenir cap vacant oberta, teníem un neguit important a perdre una persona estratègica de l’equip i quedar-nos sense algú que pogués seguir impulsant els projectes en curs i desenvolupant les tasques necessàries. Per exemple, ens va passar amb una persona important dins del departament de qualitat. Vam fer una selecció ràpida perquè no trobàvem a ningú, i el resultat va ser que vam haver de canviar aquesta persona al cap de 6 mesos. Fins que no vam trobar la persona ideal va passar quasi un any, i el cost d’oportunitat d’aquest any per nosaltres és altíssim. No ens ho podem ni volem tornar a permetre.

Marlex m’ha ajudat a entendre que hi ha talent, que qui el busca el troba. Cada mes conec 3 o 4 persones que poden ser futurs professionals de Mecesa i això m’ha aportat molt més del que em podia imaginar. Hem pogut conèixer perfils interessants que sense Marlex no haurien acudit a nosaltres, ens han explicat la seva feina, les seves idees, la seva visió del món. I el que abans pensàvem que era una pèrdua de temps, ara creiem que és de les accions més enriquidores que una empresa pot dur a terme. Perquè conèixer professionals del sector a través de l’entrevista ens ajuda a dissenyar noves posicions que no teníem en ment, a visualitzar nous projectes i estratègies.

Quan estàs a prop del talent et reptes a tu mateix a anar més enllà, a innovar, tens noves idees i estàs en canvi constant. Però això precisa temps. Aquest és el valor de Marlex, posar el temps i coneixement necessari per la captació estratègica del Talent.

 

 

De quina forma la presència de la consultora de Marlex a les oficines de Mecesa ha contribuït a l’èxit del projecte?

 

A mesura que la consultora ha anat coneixent les persones de l’empresa, la nostra filosofia i la nostra cultura, la missió de la selecció és una roda que va quasi sola. Ella ja sap que hi ha un must que sempre demano: actitud, pro activitat, implicació, gent positiva. I a partir d’allà són les tasques de cada lloc de treball. Ara, sis mesos després, és molt més fàcil: estem perfectament alineats i això t’ho dona el temps i la confiança.

Si vols saber més sobre el servei RPO de Marlex, trobaràs tota la informació en aquest enllaç.

Newsletter Marlex Blog

Registra't per estar informat de totes les notícies