30 Nov. 2020 / Recruitment

Soft Skills: element clau en les organitzacions de futur

#article

Soft Skills: element clau en les organitzacions de futur

Avui en dia és bastant comú haver sentit a parlar de les Soft skills. Aquest tipus d’habilitats estan agafant més força dins dels processos de selecció i passen a ser un aspecte clau en l’avaluació de les candidatures, per part dels professionals encarregats en el procés de selecció i reclutament. Què és el que busca una empresa a l’hora de seleccionar a personal per a un lloc de treball específic?

Hard skills vs. Soft skills

Parlem en primer lloc de les hard skills, fem referència a aquelles habilitats tècniques, coneixements adquirits i desenvolupats al llarg dels anys a través d’experiència laboral o formació acadèmica. D’altre banda quan parlem de soft skills fem referencia a aquelles característiques o habilitats dels professionals que cada vegada son més essencials, son aquelles habilitats que ens fan destacar com a bons professionals.

Quines son les Soft Skills més demandades?

 

Actualment les característiques que més valoren les empreses en els seus empleats a l’hora de fer una promoció interna, o en els processos de selecció de nou talent a l’empresa son:

Habilitats comunicatives: dins d’aquesta habilitat, trobem diferents aspectes que la componen i a través dels quals podem detectar si un candidat te l’habilitat o no. Aquests components son: l’escolta activa, l’empatia, la validació emocional, el llenguatge no verbal, el llenguatge verbal, llegir i escriure i per últim, però no menys important, el respecte.

Capacitat d’adquirir, processar i desenvolupar informació: amb aquesta competència ens referim a veure si un/a candidat/a es autònom, crític i reflexiu a l’hora de seleccionar i valorar la informació, així com les seves fonts, per després utilitzar-la de manera correcte aplicada a les seves responsabilitats i tasques.

Presa de decisions: tracta sobre el fet de considerar un problema o una situació i saber arribar a una conclusió vàlida, havent examinat, prèviament, totes les alternatives. Una capacitat que ens permetrà tenir un millor control de les situacions.

Resolució de conflictes: fem referencia als coneixements o habilitats, posats en practica a l’hora de ser un facilitador o d’intervenir en un conflicte, per tal d’aconseguir-ne una resolució efectiva i pacífica.

Treball en equip: sense lloc a dubte, una soft skills imprescindible i altament demandada per part de les empreses i el personal de Recursos Humans. Quan parlem de treball en equip, parlem de l’esforç integrat de les persones per tal d’aconseguir un projecte, implica la coordinació de totes les persones que en formen part per tal d’aconseguir els objectius comuns.

Gestió del temps: aquesta habilitat està composta també per la planificació, l’organització i la priorització de tasques. Es tracta del control conscient que en fem del temps dedicat a activitats concretes. Habilitat que, ben desenvolupada, ens ha de permetre ser més eficaços, eficients i productius.

Capacitat de negociació: aquesta soft skill és molt requerida i valorada per vacants que impliquen un tracte amb clients, sobretot per a perfils de caràcter comercial. En aquest cas, parlem de la capacitat que té la persona d’exercir influencia sobre una altre per tal d’aconseguir un acord satisfactori per ambdues parts.

Aquestes son les habilitats que més es busquen en un/a professional durant els processos de selecció, però al cap i a la fi, l’equilibri entre les habilitats de caràcter tècnic (hard skills) i les habilitats interpersonals (soft skills) serà el que et permetrà tenir èxit en els teus projectes de futur.

Fes un cop d’ull, també et poden interesar!

 • 02 Feb. 2021 / Recruitment

  5 Tendències de RRHH per 2021

  Les últimes novetats i possibilitats que brinda la tecnologia han arribat per millorar i optimitzar la gestió dels equips i ... #article

  Llegir més
 • 16 Dec. 2020 / Recruitment

  5 idees per aportar valor al candidat en una entrevista

  Els Recursos Humans tradicionals entenien l’entrevista de feina com una prova a l’entrevistat. Un examen. L’entrevistador fa ... #article

  Llegir més
 • 26 Oct. 2020 / Recruitment

  Tendències dels RRHH a França

  El nostre itinerari ens porta al país de la Llibertat, la Igualtat i la Fraternitat, viatgem a França. ... #article

  Llegir més

Newsletter Marlex Blog

Registra't per estar informat de totes les notícies