04 Aug. 2020 / Mirant el futur

El talent en temps de Covid

#article

El talent en temps de Covid

Hem superat el que, per a molts/es de nosaltres, ha estat el primer semestre més estrany de les nostres vides, hem patit estats d’alarma, confinaments i restriccions.

 

En paraules de Juan Carlos Cubeiro, conseller del Human Age Institute, aquest virus ha resetejat el capitalisme: “Altres pandèmies han suposat la caiguda de l’Imperi Romà o el pas del domini europeu a l’americà. Després del pas del coronavirus, el PIB de la Xina superarà el dels EEUU” un fet que indica la necessitat de tot un sistema de reinventar-se.

 

La crisi sanitària ha portat a la realitat laboral la importància de que les empreses vetllin, ara més que mai, per la salut dels seus treballadors. I això va més enllà de proporcionar mascaretes, gels o guants; mesures com el teletreball, la flexibilitat horària o les eines online, han quedat més que certificades per a millorar la conciliació laboral-familiar.

 

Una de les coses que eren primordials abans de la pandèmia, que ho han sigut durant el confinament i que marcaran l’evolució d’una empresa en el futur és el talent.

 

 

 

 

El talent s’autogestiona, demana certa llibertat per a poder assolir els objectius que se li proposen (i que inevitablement han de tenir sinergies amb els intrínsecs de cada persona) i dels que vol poder aportar la seva visió.

 

El talent s’ha de captar però, sobretot, s’ha de mantenir, aquest serà un element clau per a que les empreses recuperin les xifres preCovid i mantinguin el seu nivell competitiu.

 

Les empreses han viscut o estan immerses en una crisis existencial, un cara o creu crucial en el que, literalment, han de triar entre renovar-se o morir. El canvi digital i l’aposta tecnològica, una cosa que moltes d’elles veien com a objectiu a mig/llarg termini s’ha convertit en inevitable.

El talent s’ha de captar però, sobretot, s’ha de mantenir.

Per a fer-nos una idea, durant els mesos de Març a Maig es varen publicar a Catalunya 6700 ofertes de treball del camp tecnològic, i mentre hi ha sectors que han experimentat baixades de fins el 65%, la tecnologia ha crescut un 45%. La mitjana salarial del professionals tecnològics és la més alta de tot el mercat

La consultora McKinsey estima que, per a 2030, la demanda d’habilitats tecnològiques per a qualsevol lloc de treball augmentarà un 55%, les softskills d’habilitats socials i emocionals també ho farà en un 24% i les habilitats cognitives un 8%.

Tot això ha posat de relleu, tal i com es va explicar a l’acte d’Arrelats al territori de Marlex a Barcelona, que la rapidesa en l’adaptació als nous coneixements i competències digitals o reskilling és troba com a punt preferent en totes les agendes directives empresarials.

Que podem aprendre de tota aquesta situació?

Doncs de tota aquesta situació faríem bé de recordar que, les empreses han d’implicar-se en la felicitat del treballador a un nou nivell, que vagi més enllà de una relació contractual, han de vetllar per la seva conciliació laboral i promoure la formació.

També hem de tenir clar que la tecnologia ha acabat d’aterrar (tot i que abans del que ens podíem imaginar) com la joia de la corona del talent, i les empreses que no afrontin el canvi tecnològic com una oportunitat per evolucionar i ho vegin com una barrera que saltar estan condemnades, més d’hora que tard, a la seva extinció.

Fes un cop d’ull, també et poden interesar!

 • 31 Mar. 2020 / Mirant el futur

  Què podem aprendre de les tendències de RRHH a Noruega?

  Noruega ens ensenya la importància capital de la igualtat per a un país i per a una societat, ... #article

  Llegir més
 • 17 Mar. 2020 / Mirant el futur

  Com pot la tecnologia convertir-se en la nostra aliada en la gestió del talent?

  Gestionar el talent requereix un maneig eficient de la gran quantitat d'informació que emmagatzemen les TIC. La tecnologia recopila, calcula ... #article

  Llegir més
 • 10 Mar. 2020 / Mirant el futur

  Dirigir per amor

  El dia de demà es parlarà de direcció per amor, perquè el reconeixement és la benzina del segle XXI, però ... #article

  Llegir més

Newsletter Marlex Blog

Registra't per estar informat de totes les notícies