13 Jul. 2020 / Recruitment

Tendències dels RRHH al Regne Unit, què podem aprendre?

#article

Tendències dels RRHH al Regne Unit, què podem aprendre?

Arriba el moment de viatjar a la Gran Bretanya, una unió de països en la que, als carrers de la seva capital Londres, es poden sentir més de 300 idiomes diferents.

 

El Regne Unit compta amb 66 milions d’habitants, sent Londres amb 9 milions la seva capital. El seu Salari Mínim Interprofessional se situa entorn als 1515€ mensuals mentre que el Salari Mig se situa en 3700€ mensuals. Per a que puguem fer una comparativa de salaris en casos concrets, trobem que, un/a docent cobra com a mínim 1800€ al mes, o un/a mainader/a cobra entorn als 2100€ mensuals.

 

Pel que fa a la taxa d’Atur, ronda el 4%, i la d’atur juvenil l’11%, sent una de les més baixes del continent i molt en sintonia amb els països del Nord d’Europa. La bretxa entre homes i dones a nivell d’atur està per sota del 0,4%.

"Del Regne Unit podem aprendre la importància que té el mantenir el talent per a ser un referent en un mercat amb tan futur com és el de les noves tecnologies"

Pel que a fa als Recursos Humans en concret, trobem peculiaritats com el famós “Training Day” o dia de prova, una posada en pràctica des del terreny per a que l’empresa comprovi si decideix contractar el/la candidat/a, aquest dia de prova s’acostuma a fer generalment en treballs de perfil generalista i no es registren en cap document.

Amb la incertesa que genera el Brexit, on un 40% dels departaments de Recursos Humans de les empreses han admès trobar més dificultats que abans per trobar talent, al Regne Unit se li ha posat el repte de poder mantenir el seu talent, sobretot en l’àrea per la que més aposten, l’IT. Un exemple d’aquesta aposta és el fet que Londres compta amb més de 45 unicorns (start ups amb valor de més de 1.000 milions de dòlars cada una) pels 10 que té una ciutat com Berlín.

Per a poder mantenir aquest talent, o bé reposar-lo en cas que marxi, ha desenvolupat polítiques que faciliten el visat temporal per a treballadors/es d’aquest sector, o polítiques que igualen el salari de les persones immigrants respecte als/les britànics/ques. I sembla que estan podent mantenir aquest atractiu, un exemple ràpid és que per cada espanyol/a que torna del Regne Unit, tres emprenent el viatge en direcció contrària.

 

¿Que podem aprendre del Regne Unit ?

Del Regne Unit podem aprendre la importància que té el mantenir el talent per a ser un referent en un mercat amb tan futur com és el de les noves tecnologies. Polítiques que afavoreixen la captació del talent i, si aquest talent no es pot retenir, trobar noves fonts de captació.

Fes un cop d’ull, també et poden interesar!

 • 30 Nov. 2020 / Recruitment

  Soft Skills: element clau en les organitzacions de futur

  Avui en dia és bastant comú haver sentit a parlar de les Soft skills. Aquest tipus d’habilitats estan agafant ... #article

  Llegir més
 • 26 Oct. 2020 / Recruitment

  Tendències dels RRHH a França

  El nostre itinerari ens porta al país de la Llibertat, la Igualtat i la Fraternitat, viatgem a França. ... #article

  Llegir més
 • 26 Aug. 2020 / Recruitment

  L’encaix professional a la llarga: seleccionar per motivadors

  Tots estem disposats a destinar més temps, recursos i esforç en allò que ens motiva. Per això, quan arriba ... #article

  Llegir més

Newsletter Marlex Blog

Registra't per estar informat de totes les notícies