#article

Les empreses creuen realment en el talent?

De veritat es creuen les empreses que el talent és important? Com aborden el moment més crític i clau a les organitzacions, que és el d’incorporar un nou/va professional a l’equip? És una constant en totes les empreses que projectes es quedin estancats o aturats per falta de talent. Però això es deu al fet que moltes persones encara pensen que existeix el procés impossible. I el procés impossible no existeix. El que sí que existeix és la necessitat de ser constant, persistent i posar hores, temps i paciència per trobar la persona adequada. Mai no s’ha de tirar la tovallola.

"Si volem incorporar persones que generin un impacte diferencial en la nostra organització, ens hem de plantejar si el nostre projecte és atractiu. Si no tenim capacitat per atraure o enamorar el talent, els bons candidats/es no ens escolliran. Ja no és l’empresa que escull la candidatura, són les candidatures potents les que escullen els seus projectes."

El que és innegable és que buscar talent potent per projectes dèbils dificulta molt la tasca. Si volem incorporar persones que generin un impacte diferencial en la nostra organització, ens hem de plantejar si el nostre projecte és atractiu. Si no tenim capacitat per atraure o enamorar el talent, els bons candidats/es no ens escolliran. Ja no és l’empresa que escull la candidatura, són les candidatures potents les que escullen els seus projectes. S’han girat les tornes, el poder ara el té el/la candidat/a.

En aquest sentit la cultura de l’empresa, en l’art de la seducció, és determinant. Les empreses tenen ànima. Com conviu l’equip humà en l’empresa? Quins valors tenen? S’ho passen bé o no s’ho passen bé? Tenen autonomia? Tenen veu i vot? Totes aquestes preguntes i respostes marcaran la decisió final del talent a l’hora d’escollir un repte o un altre. I val la pena enfocar tot el procés de selecció com un procés de seducció, perquè aquest és el moment més crític de la vida d’una empresa. Sense persones bones, no hi ha projecte, no hi ha futur. El futur (i present) de l’empresa són les persones potents que en formen part.

Fes un cop d’ull, també et poden interesar!

 • 16 Nov. 2020 / Cultura Corporativa

  Com impacta una bona comunicació interna en la cultura d’una organització?

  La comunicació interna és un repte per moltes empreses i una bona comunicació interna té un impacte directe sobre el ... #article

  Llegir més
 • 04 Jun. 2020 / Cultura Corporativa

  Com impacta la sostenibilitat ambiental en l’atracció i la retenció de talent de les organitzacions?

  Vivim en una era immersa en l'economia del coneixement on la informació esdevé un element fonamental per a la generació ... #article

  Llegir més
 • 24 Mar. 2020 / Cultura Corporativa

  Com podem mantenir la motivació diària a la feina?

  És important prendre les regnes i treballar en el que sí que és a la teva mà perquè el teu ... #article

  Llegir més

Newsletter Marlex Blog

Registra't per estar informat de totes les notícies