08 Apr. 2020 / Recruitment

És possible fer un bon onboarding a distància?

#article

És possible fer un bon onboarding a distància?

La situació excepcional que estem vivint planteja molts reptes per les empreses. Un d’ells és la digitalització de molts sistemes i processos que fins ara eren presencials. Però n’hi ha d’altres, com l’onboarding, que d’entrada presenten més complexitat. Com fem que la nova incorporació de l’empresa tingui una bona experiència d’inducció a la companyia a distància?

 

El nostre objectiu és traslladar totes les etapes del procés a nivell online. Com ho fem? Doncs aplicant creativitat i capacitat d’adaptació. Comencem pel principi:

1. Ja he escollit la persona ideal. I ara què?

Un cop tenim clar que aquella és la persona que volem al nostre equip, cal fer una oferta detallada, una carta que comprengui tots els detalls de la posició i condicions laborals (incloent salari i beneficis socials), però també els valors i cultura de l’empresa. Per fer-ho, sigueu originals! Podeu ensenyar-li el lloc de treball per vídeo-trucada, o càmera 360… Ho deixem a les vostres mans.

També és molt important generar confiança, i no ignorar la situació que estem vivint. Els canvis professionals poden espantar qualsevol persona, però amb la incertesa col.lectiva d’aquests dies, encara es pot accentuar més. Hem de ser conscients de les preocupacions que pot tenir aquest nou membre de l’equip, i saber-les adreçar.

La tecnologia, la creativitat i la capacitat d'adaptació jugaran un paper clau en l'èxit de l'onboarding online

2. És el primer dia de feina. Com ho fem?

Com fem que la persona se senti acollida i integrada a l’equip? Evidentment, ens haurem d’ajudar de la tecnologia, i intentar replicar la benvinguda que hagués tingut al arribar a l’empresa el primer dia, com per exemple a través de vídeo-conferència, i que la resta de l’equip es presenti dient diferents aspectes d’ell, com la seva trajectòria, funció a l’empresa o hobbies. Proporcionar-li un directori amb tots els números de telèfon i correus electrònics per poder estar perfectament comunicat.

 

3. Ja ha començat la seva vida laboral a l’empresa. Com enfoquem les primeres setmanes?

Simplement mantenir present quins serien els propers passos si estigués a una oficina dins l’empresa, i procurar proporcionar-li les mateixes eines i coneixements. Parlem, per exemple, de tota la informació i formació necessàries per desenvolupar les seves tasques. El millor és que tingui una persona de referència per qualsevol dubte, i se senti acompanyat, però alhora que les diverses persones responsables de cada àmbit li vagin explicant com utilitzar les principals eines o portals de treball. Fer les vídeo-conferències individualment li donarà l’oportunitat de conèixer millor l’equip i anar agafant confiança. Això sí, assegureu-vos que al directori surt el número d’informàtica… Perquè segurament el necessitarà!

 

Com veieu, el procés d’onboarding online presenta els seus reptes afegits, però no és un impediment per fer d’aquest una experiència enriquidora pel candidat. Que la situació actual no sigui un impediment per incorporar nous membres al vostre equip que poden arribar a jugar un paper clau en un futur!

Fes un cop d’ull, també et poden interesar!

 • 02 Feb. 2021 / Recruitment

  5 Tendències de RRHH per 2021

  Les últimes novetats i possibilitats que brinda la tecnologia han arribat per millorar i optimitzar la gestió dels equips i ... #article

  Llegir més
 • 16 Dec. 2020 / Recruitment

  5 idees per aportar valor al candidat en una entrevista

  Els Recursos Humans tradicionals entenien l’entrevista de feina com una prova a l’entrevistat. Un examen. L’entrevistador fa ... #article

  Llegir més
 • 30 Nov. 2020 / Recruitment

  Soft Skills: element clau en les organitzacions de futur

  Avui en dia és bastant comú haver sentit a parlar de les Soft skills. Aquest tipus d’habilitats estan agafant ... #article

  Llegir més

Newsletter Marlex Blog

Registra't per estar informat de totes les notícies