#article

Com podem mantenir la motivació diària a la feina?

Quant no haurem sentit i llegit sobre la motivació laboral, principalment posant el focus en l’empresa i en els qui lideren els seus equips.

I sí, per descomptat que és important que les organitzacions i els seus responsables apliquin polítiques i mesures que potenciïn la motivació i benestar dels seus col.laboradors.

Però establir estímuls i recompenses que encaixin amb les expectatives i necessitats de cadascun dels membres pot ser realment complicat, arribant a caure en situacions de frustració i desmotivació entre ells.

Per aquest motiu, és important prendre les regnes i treballar en el que sí que és a la teva mà perquè el teu present i futur laboral siguin una experiència el més motivadora possible, sense importar en quin punt de la teva carrera et trobis.

En aquest article t’oferirem 5 claus perquè prenguis el control sobre la teva pròpia motivació i puguis mantenir-la elevada per tu mateix:

1. Estableix les teves pròpies metes. Sigues realista i marca’t objectius a curt termini, traçant un pla d’acció personalitzat per a aconseguir-los. Pensa en metes assumibles, ja que en cas contrari, podem aconseguir l’efecte oposat arribant a situacions de desil.lusió i frustració.

2. Premia’t. Sigues honest/a i reconeix-te a tu mateix/a quan has fet una bona feina. Recompensar el teu esforç amb alguna cosa que et faci sentir bé elevaran la teva autoestima i bon humor.

La motivació es converteix en una peça tan clau com la formació

3. Pensa en positiu. Pot sonar a tòpic, però mantenir una mentalitat i diàleg intern positius, t’ajudarà a focalitzar-te en les coses bones que succeeixen en el teu dia a dia. 

És important no perdre de vista aquest punt, ja que és fàcil que es vegi difuminat davant situacions d’estrès o problemes que puguin sorgir diàriament. 

4. Identifica les teves febleses i potencia les teves fortaleses. Sigues conscient de quins aspectes pots millorar i comença a prendre acció. Veure el teu progrés i evolució t’ajudarà a tenir una millor valoració sobre tu mateix i sobre el teu treball. 

Identifica també en quines àrees ets més fort/a i potencia-les diferenciant-te de la resta, evitant comparar-te amb ningú. 

5. Fallar està permès. Tenir un alt nivell d’autoexigència pot ser molt positiu a l’hora de la consecució d’objectius però també pot desembocar en decepcions i sensació de fracàs si es considera que s’ha fallat. 

Permet-te a tu mateix tenir un mal dia, prendre una mala decisió o haver-te oblidat d’enviar aquest correu electrònic. És important veure els errors com a oportunitats de millora i aprenentatge i assumir que ningú és perfecte.

 

Prendre consciència del poder que pots exercir sobre la teva pròpia motivació i començar a treballar en això, pot no ser una tasca senzilla però sens dubte tindrà un impacte positiu tant en tu com en el teu entorn.

Fes un cop d’ull, també et poden interesar!

 • 29 Jun. 2020 / Cultura Corporativa

  Les empreses creuen realment en el talent?

  De veritat es creuen les empreses que el talent és important? Com aborden el moment més crític i ... #article

  Llegir més
 • 04 Jun. 2020 / Cultura Corporativa

  Com impacta la sostenibilitat ambiental en l’atracció i la retenció de talent de les organitzacions?

  Vivim en una era immersa en l'economia del coneixement on la informació esdevé un element fonamental per a la generació ... #article

  Llegir més
 • 20 Mar. 2020 / Cultura Corporativa

  Equips Intergeneracionals: Un problema o un gran avantatge?

  La gestió “d'equips intergeneracionals" és un element nuclear i necessari per millorar el posicionament de les organitzacions en un entorn ... #article

  Llegir més