24 Feb. 2020 / Organització

Com identificar el talent i retenir-lo dins una organització?

#article

Com identificar el talent i retenir-lo dins una organització?

Per poder identificar el talent és important que una organització tingui molt coneixement de si mateixa, per aquest motiu és essencial que cada cert període de temps, una empresa realitzi una autoavaluació per tenir clar i ser molt conscient de quins objectius persegueix, quins valors té i quina és la seva estratègia. A partir d’aquí es pot definir el disseny organitzacional més òptim. Aquest ha de ser clar i ha d’estar a l’abast de tots persones que integren la organització. Això evitarà crear tasques duplicades i eliminar tasques innecessàries, també permetrà identificar les responsabilitats que té cadascú i tenir ben identificat el talent dins aquest organigrama. Aquest autoconeixement de l’empresa també ajudarà a seleccionar el talent idoni per desenvolupar cada responsabilitat.

“El desenvolupament del talent comença des del primer dia que la persona comença a l'empresa. Una bona acollida és vital perquè la persona se senti part de l’equip i sigui feliç en el seu lloc de treball”

Seguidament, cal recordar la importància de tenir definit un bon pla d’acollida, ja que el desenvolupament del talent comença des del primer dia que la persona comença a l’empresa. Una bona acollida és vital perquè la persona se senti part de l’equip i sigui feliç en el seu lloc de treball. Un cop fet el pla d’acollida és important fer seguiment de la persona per detectar els seus punts forts i els seus punts de millora. D’aquesta manera es podran detectar les seves habilitats per tal de potenciar-les i, al mateix temps, buscar maneres de treballar els seus punts de millora.

 

Per tal de retenir el talent és important que l’organització ofereixi beneficis a les persones com cursos de formació o la possibilitat de tenir un horari flexible. També cal que la retribució econòmica sigui l’adequada, tot i que aquest factor no tendeix a ser el factor diferencial. El factor diferencial per retenir talent és que la persona se senti realitzada professionalment formant part d’un projecte il·lusionant. Un projecte viu i de futur, que motivi a les persones cada dia que van a treballar i que es puguin sentir seu el projecte, tant avui com en un futur.

Fes un cop d’ull, també et poden interesar!

 • 12 May. 2020 / Organització

  Com puc aplicar la metodologia Agile a la meva empresa?

  Com ens ho podem fer per aplicar totes aquestes idees en el nostre dia a dia? Per a quins projectes o eq... #article

  Llegir més
 • 17 Apr. 2020 / Organització

  Metodologia Agile: l’última tendència en RRHH

  La metodologia Agile ha aterrat al món dels RRHH per quedar-se. Però que són els mètodes Agile? D’on provenen i qu... #article

  Llegir més
 • 13 Mar. 2020 / Organització

  Teletreball en temps de Coronavirus: opció o realitat?

  Degut a la situació excepcional que estem vivint, moltes empreses es poden veure obligades a implementar modalitats de ... #article

  Llegir més