#entrevista

La importància del lideratge en la gestió d’equips

La globalització i la internacionalització han permès trencar murs i han facilitat la connectivitat entre racons de tot el món però han comportat a la vegada, un desbordament de l’oferta. I enfront tanta oferta, la gestió del talent s’ha convertit en el centre de l’equació si volem dirigir la nostra companyia d’una manera sostenible i exponencial, deixant al descobert la necessitat de transformar les organitzacions. Però, què significa transformar una organització? Transformar és, tal com ens comenta en Sergi en el vídeo, “saber empènyer tothom cap a uns valors comuns”.

Peter Drucker ja remarcava la importància de comptar amb uns valors i principis que sustentin l’organització. I és que com molt bé deia, “la cultura empresarial es menja l’estratègia per esmorzar” perquè una bona estratègia, sense l’existència de valors comuns tindrà vida sí, però curta i amb un demà sense futur. I és en aquest punt on entra en joc el paper del líder. El lideratge impacta directament en la cultura de l’organització, ja que en ell recau la tasca de transmetre i impregnar a l’equip dels valors i principis de l’empresa, fent que el grup se senti part de l’organització i afavorint l’efecte d’engagement, és a dir, la implicació directa del treballador en allò que fa.

“La cultura empresarial es menja l’estratègia per esmorzar. I en el líder recau la missió de transmetre i saber empènyer tothom cap a uns valors comuns.”

I com ha de ser un bon líder? En Sergi Garcia ens ho agrupa perfectament en dos grans punts 1) ha de donar visió i guiar a l’equip i 2) ha de desenvolupar i fer créixer aquest equip. Un líder doncs ha de reforçar el propi poder personal, ens ha de facilitar ser proactius i, en definitiva, ens ha de guiar cap al propi desenvolupament personal i professional. Ser un bon líder comenta, no depèn del territori sinó de què el líder guiï el grup amb uns valors de respecte i aprenentatge .

Fins fa uns anys, pot ser que ser un bon líder impliques tenir molt coneixement sobre un sector i ser el “millor” en ell, però a dia d’avui es necessari explorar noves modalitats de lideratge. Modalitats que ens permetin donar resposta a les realitats actuals del treball: la diversitat cultural, la complexitat, la tecnologia i el teletreball i la innovació, entre d’altres. Cal un lideratge autèntic, remot, transcultural i solidari. Un lideratge que fomenti l’auto-direcció, que aporti coneixement i permeti, alhora, rebre’l.

Per nosaltres, seguint la línia de l’exposat per en Sergi al llarg de tota l’entrevista, ser líder significa tenir la capacitat d’aprendre del teu equip, de ser capaç de crear un clima de confiança que permeti la inserció de la diversitat de pensaments i d’oportunitats, deixant lloc així a l’aparició de la creativitat i la innovació, permetent al grup brillar i transformant-lo en equip. Podríem concloure que ser un bon líder és doncs, envoltar-se dels millors professionals i donar-los l’autonomia i l’espai per a què se sentin part del projecte. I per a vosaltres, què significa ser líder?

Fes un cop d’ull, també et poden interesar!

 • 19 Feb. 2020 / Cultura Corporativa

  Organitzacions inspiradores, organitzacions sostenibles

  Per què Apple és una organització tan potent i creativa? Cada any que passa l’empresa és més innovadora que la se... #article

  Llegir més
 • 08 Jan. 2020 / Cultura Corporativa

  Com és la cultura corporativa de la nostra empresa?

  La cultura corporativa és un concepte que està de moda. L’essència intangible d’una empresa, les actituds o patro... #article

  Llegir més