10 Feb. 2020 / Mirant el futur

Tendències dels RRHH a Holanda, què en podem aprendre?

#article

Tendències dels RRHH a Holanda, què en podem aprendre?

Holanda és el país amb major densitat de població d’Europa i té una taxa d’atur del 3,5% (amb una variació entre homes i dones de tan sols el 0,3%).

Tot i que ¼ part del seu territori es troba per sota del nivell del mar, Holanda està per sobre de molts països a nivell de RRHH gràcies a les tendències que els fan ser una referència i que són:

 

1. Intel•ligència Artificial i Digitalització del Recruiting. No es pot donar l’esquena a les noves tecnologies per tal de no quedar-se obsolets i s’ha de mirar el futur de la mà de la digitalització.

2. Augment dels treballadors autònoms i temporals. Es prima el treball per projectes, amb voluntat de no quedar lligat a empreses per tal de potenciar la llibertat de moviment de la gent.

3. Flexibilitat horària i teletreball. La conciliació de la vida personal i professional es té molt en compte i s’està a l’avantguarda de tendències que facilitin la vida personal a la gent.

4. HR Data. Analitzar permanentment cap a on es mou la població i saber cap a on orientar els serveis són claus per a poder satisfer la demanda d’un mercat fluctuant.

5. HR Outsourcing. Identificar en quines branques es pot rebre un millor servei si es subcontracta, avaluar la rendibilitat i externalitzar els processos de RRHH.

6. Readaptació dels professionals de RRHH. No ser conformista i redirigir la carrera cap a la vessant més vocacional de cada persona, potenciar el networking com a font de millora i buscar “l’expertise” en allò que apassiona.

7. Impacte dels treballadors. Dins de l’aposta que es fa pel treball per passió, es potencien els plans de desenvolupament, els programes de benestar i els reconeixements dins l’empresa.

“Tot i que ¼ part del seu territori es troba per sota del nivell del mar, Holanda està per sobre de molts països a nivell de RRHH gràcies a les tendències que els fan ser una referència”

Què en podem aprendre doncs, d’Holanda?

 

D’Holanda podem aprendre que no es pot ignorar l’evolució del món cap a la digitalització i que s’ha d’afrontar amb valentia aquesta modernització. I per altra banda, ser conscients de que el factor humà és el capital i el motor del creixement d’una empresa, de l’economia i com a conseqüència del país.

Fes un cop d’ull, també et poden interesar!

  • 27 Dec. 2019 / Mirant el futur

    Quins són els majors reptes en la gestió dels RRHH en el 2020?

    El context econòmic i social actual avança a passos agegantats, i les empreses han de ser àgils per a poder-se adapta... #article

    Llegir més