28 Jan. 2020 / Recruitment

Com enfocar una entrevista a un millennial?

#article

Com enfocar una entrevista a un millennial?

El departament de Recursos Humans es troba en la necessitat d’adaptar-se cada cop més, ens trobem en un moment en que les principals responsabilitats d’un departament de RRHH són l’atracció i selecció de talent, la seva retenció i desenvolupament, la creació d’entorns de treball que permetin tenir una conciliació entre la vida personal y la laboral, així com gestionar una bona política de remuneracions que aconsegueixi que els treballadors es sentin motivats i ben compensats.

Si ens centrem en la primera part de selecció de talent, ens trobem en que cada vegada entrevistem a més perfils Millennials. Com ho hem de fer per entrevistar-los i captar el seu talent?

Abans de veure com enfocar l’entrevista, revisem les característiques que hem de tenir en compte dels perfils millennials:

 

• No són amics de les rutines

• El seu ideal és poder treballar amb autonomia

• Presenten una alta orientació als reptes

• No tenen por al estrès

• I el que és més important, volen gaudir i passar-ho bé en el seu lloc de feina

Si ens centrem en la selecció de talent, ens trobem en que cada vegada entrevistem a més perfils Millennials. Com ho hem de fer per entrevistar-los i atraure el seu talent?

Partint d’aquestes bases, com enfocarem una entrevista amb un Millennial?

L’ideal quan estiguem davant d’un perfil així, serà no fer una entrevista convencional, és a dir, intentem no tancar al candidat en una sala i fer-li un “interrogatori”, l’ideal seria:

 

• Crear un ambient relaxat i serè, per tant, evitarem començar de manera agressiva, d’aquesta manera es sentirà més còmode.

• Intentarem generar un clima més informal, per exemple realitzant l’entrevista mentre es fa un passeig per l’empresa o en un esmorzar.

• Potenciarem la honestedat amb ells, això ens pot permetre que ens deixin veure el seu perfil real i mostrar-se amb sinceritat.

• Serà important que equilibrem les preguntes d’habilitats tècniques i les interpersonals, en aquest cas, serà una bona idea per exemple indagar en activitats extra-curriculars on tindrem l’oportunitat de detectar més competències com per exemple l’esperit analític, la seva maduresa o bé la seva capacitat de recuperació.

 

Per acabar, serà important donar referència personal, el que buscarem és enamorar al candidat de l’empresa i del projecte, per tant, també prestarem atenció a les seves necessitats per demostrar-li, que la nostra companyia li pot cobrir aquestes necessitats.

Fes un cop d’ull, també et poden interesar!

 • 02 Feb. 2021 / Recruitment

  5 Tendències de RRHH per 2021

  Les últimes novetats i possibilitats que brinda la tecnologia han arribat per millorar i optimitzar la gestió dels equips i ... #article

  Llegir més
 • 16 Dec. 2020 / Recruitment

  5 idees per aportar valor al candidat en una entrevista

  Els Recursos Humans tradicionals entenien l’entrevista de feina com una prova a l’entrevistat. Un examen. L’entrevistador fa ... #article

  Llegir més
 • 30 Nov. 2020 / Recruitment

  Soft Skills: element clau en les organitzacions de futur

  Avui en dia és bastant comú haver sentit a parlar de les Soft skills. Aquest tipus d’habilitats estan agafant ... #article

  Llegir més

Newsletter Marlex Blog

Registra't per estar informat de totes les notícies