02 Jan. 2020 / Organització

Les persones com a factor clau en l’èxit d’una organització

#article

Les persones com a factor clau en l’èxit d’una organització

Des de fa temps són cada vegada més les veus que apunten a un gir en la gestió del capital humà a les empreses. I és que sembla que la idea general de “deshumanitzar” als treballadors o la mentalitat de que no hi ha una motivació superior a la salarial està quedant obsoleta.

 

Al cap i a la fi, un treballador és un èsser humà amb les seves fortaleses, debilitats, pors i inquietuds; factors que alhora no són estàtics en el temps. Per tant, fins a quin punt incideixen les persones en les organitzacions i en el seu èxit?

A dia d’avui podem afirmar que les persones són la peça clau per a la prosperitat i èxit d’una organització i són elles qui asseguren el desenvolupament de l’organització sostingut en el temps. El repte radica llavors en ser capaços d’implementar mesures que permetin a cada individu identificar i potenciar els seus punts forts i millorar els seus punts dèbils. La teoria sembla fàcil però posar-ho en pràctica pot resultar tot un desafiament per a les organitzacions i en concret per als departaments de recursos humans i gestió del talent.

“...la idea general de “deshumanitzar” als treballadors o la mentalitat de que no hi ha una motivació superior a la salarial està quedant obsoleta.”

Alguns punts clau són:

Conèixer a les persones de la teva organització. Amb això ens referim a anar més enllà del seu currículum i els seus mèrits acadèmics. És essencial saber quins son els seus hobbies, inquietuds, expectatives i forma d’afrontar diferents situacions. Descobrir alguns d’aquests factors vol dir dedicar-hi temps però segur que paga la pena a llarg termini.

Preocupar-te per l’equip. De mitja passem 10 anys de la nostra vida treballant o el que es el mateix, compartint espai i temps amb els nostres companys i companyes de feina. Per tant és primordial crear i fomentar un equip cohesionat on cada membre encaixi en la seva part del puzle.

Proposar un bon líder. És necessari pels treballadors comptar amb una figura de referència. Un líder que inspiri confiança i mostri seguretat, ètica i entusiasme pel projecte ja que això impactarà de forma positiva en els seus equips.

Compartir una mateixa finalitat. Definir objectius i fer partícep del recorregut i cultura empresarial a cada membre, aconseguint que es sentin part activa de la consecució d’objectius.

Això és només una petita part de quelcom molt més complex i extens com són els recursos humans i hem de tenir en compte que gestionar persones no és una ciència exacta. Cada organització ha d’analitzar i implementar les mesures més adequades pel benestar dels seus treballadors i pel seu propi èxit.

Fes un cop d’ull, també et poden interesar!

 • 12 May. 2020 / Organització

  Com puc aplicar la metodologia Agile a la meva empresa?

  Com ens ho podem fer per aplicar totes aquestes idees en el nostre dia a dia? Per a quins projectes o eq... #article

  Llegir més
 • 17 Apr. 2020 / Organització

  Metodologia Agile: l’última tendència en RRHH

  La metodologia Agile ha aterrat al món dels RRHH per quedar-se. Però que són els mètodes Agile? D’on provenen i qu... #article

  Llegir més
 • 13 Mar. 2020 / Organització

  Teletreball en temps de Coronavirus: opció o realitat?

  Degut a la situació excepcional que estem vivint, moltes empreses es poden veure obligades a implementar modalitats de ... #article

  Llegir més