27 Dec. 2019 / Mirant el futur

Quins són els majors reptes en la gestió dels RRHH en el 2020?

#article

Quins són els majors reptes en la gestió dels RRHH en el 2020?

El context econòmic i social actual avança a passos agegantats, i les empreses han de ser àgils per a poder-se adaptar i no perdre competitivitat. I és que aquest nou escenari al qual es troben les organitzacions es caracteritza per ser radicalment canviant, volàtil i incert, fet que provoca que les empreses hagin d’invertir molts dels seus recursos per fer front a aquests canvis.

 

Dins de l’àmbit dels Recursos Humans, la digitalització actual ja suposa un repte pel que fa les polítiques de gestió del talent. La Comissió Europea xifra en gairebé 750.000 perfils IT que no es podran cobrir al 2020,  degut a la falta de candidats amb formació específica en el mercat. Coincideix el Fòrum Carlemany, tal i com analitza un Estudi Retributiu realitzat a les comarques Gironines durant el 2019, amb que una de les dificultats a les quals s’enfronten els Departaments de RRHH és la de trobar perfils tècnics, com poden ser perfils IT o enginyers. Aquest mateix estudi també es detecta que dos grans reptes que plantegen les empreses són retenir el talent i mantenir-lo motivat.

El context global de canvi dins del mercat laboral, juntament amb els avenços tecnològics de la nostra societat, propicien un nou any en el que la digitalització marcarà el camí a seguir en l’àmbit de la gestió del talent

Moltes empreses aposten per un model de gestió en el que el treballador és el centre de l’estratègia de negoci. Així, departaments de RRHH tenen com a meta no només atraure, retenir i desenvolupar el talent, si no que també han de ser capaços d’alinear els objectius del treballador amb els de l’organització. En aquest sentit, serà molt important que les polítiques de RRHH segueixin les següents tendències:

 

Transformació Digital. Els departaments de RRHH tendiran cada vegada més a automatitzar els processos interns, com són les consultes dels treballadors o els propis processos de selecció. D’aquesta manera, es permetrà als departaments dedicar més temps a les estratègies destinades a motivar i mantenir el talent.

 

Noves estratègies de reclutament. Parlem entre d’altres, del Inbound Recruiting, una estratègia que està agafant molta força aquests últims anys, en els que les organitzacions adeqüen el procés de selecció al candidat que volen atraure. Així alineen la seva estratègia amb els valors del candidat, i l’enamoren durant tot el procés de selecció. L’Employer Branding és una altra estratègia enfocada a crear valor de l’organització i que el propi empleat sigui prescriptor de la marca. Aquests tipus d’estratègies ajudaran, no només a captar el talent que necessita l’organització, sinó que també pot ajudar a disminuir la rotació.

 

Consolidació del salari emocional. Tot i que el salari monetari segueix sent una de les condicions més importants a l’hora de triar un nou projecte, els treballadors busquen altres beneficis per a equilibrar la balança. Així, oferir als empleats jornada flexible per a conciliar amb la vida personal, o rebre formació per a poder ser més productius en el lloc de treball, poden ser exemples de beneficis que ajudarien a captar i retenir al talent.

 

Es pot dir que ens trobem en un context global de canvis constant, per la qual cosa les empreses s’hauran d’adaptar a aquesta realitat per ser més efectives. Un dels majos reptes serà la transformació digital, la qual pot aportar moltes avantatges dins de la gestió dels RRHH (experiència del treballador, anàlisis de satisfacció dels equips, automatització dels processos, etc.). La captació de talent també es posiciona com a un gran repte per a aquest 2020, on s’hauran de desenvolupar noves estratègies d’engagement per trobar i retenir al millor talent. Finalment, aportar un valor afegit al treballador serà clau per a consolidar la seva fidelització.

Fes un cop d’ull, també et poden interesar!

 • 04 Aug. 2020 / Mirant el futur

  El talent en temps de Covid

  Hem superat el que, per a molts/es de nosaltres, ha estat el primer semestre més estrany de les ... #article

  Llegir més
 • 31 Mar. 2020 / Mirant el futur

  Què podem aprendre de les tendències de RRHH a Noruega?

  Noruega ens ensenya la importància capital de la igualtat per a un país i per a una societat, ... #article

  Llegir més
 • 17 Mar. 2020 / Mirant el futur

  Com pot la tecnologia convertir-se en la nostra aliada en la gestió del talent?

  Gestionar el talent requereix un maneig eficient de la gran quantitat d'informació que emmagatzemen les TIC. La tecnologia recopila, calcula ... #article

  Llegir més

Newsletter Marlex Blog

Registra't per estar informat de totes les notícies